Klikni tukaj za ogled videa

Gimnazija

Dragi osnovnošolci, dragi starši, lepo pozdravljeni! 

Gimnazija Velenje ima bogate, več kot petdesetletne izkušnje z izobraževanjem mladih, ki svoje uspehe dokazujejo na najrazličnejših področjih, kot so znanost, šport in umetnost. Prav z namenom razvoja različnih spretnosti naša Gimnazija vključuje tako splošno kot tudi strokovno umetniško gimnazijo, kjer je del programa namenjen strokovnim predmetom s področja umetnosti. 

Med vsemi srednješolskimi programi je gimnazijski program najbolj splošen. Dijakom ponuja široko paleto znanja, ki predstavljajo odlično osnovo za nadaljnje izobraževanje,

spodbuja ustvarjalnost ter razvija znanje in osebnostne lastnosti, potrebne za kasnejši uspeh v poklicni karieri in življenju. Svoje izobraževanje lahko nadaljujete v enem od štirih različnih programov, ki jih ponujamo. Poleg splošnega oddelka gimnazije ponujamo tudi športni oddelek gimnazije, ki je namenjen vsem, ki so že vključeni v športne treninge in bi se poleg dobrega izobraževanja tudi v prihodnje želeli izpopolnjevati na športnem področju. Če pa je umetnost vaša strast, vabljeni, da se nam pridružite na umetniški gimnaziji, kjer vam ponujamo likovno ali glasbeno smer izobraževanja, kjer dajemo velik poudarek na strokovnem izpopolnjevanju. Ponujamo tudi vzporedno glasbeno izobraževanje, ki je namenjeno vsem tistim, ki bi želeli svoj osnovni program (gimnazijski ali drug srednješolski program) kombinirati z izpopolnjevanjem na glasbenem področju.

Z vsemi gimnazijskimi programi svoje izobraževanje zaključite s splošno maturo, ki vam na široko odpre pot na katerokoli študijsko smer v Sloveniji in tujini.

Naša gimnazija ponuja osebni pristop, saj je ravno prav velika, da se vsi poznamo med seboj, da ste dijaki ljudje z imenom, da znamo izpostavljati vaše spretnosti in veščine, vam dajati podporo pri napredku, po drugi strani pa pomagamo premagati šibkosti. Trudimo se vzpostaviti prijetno vzdušje, nuditi toplino in hkrati prenesti na dijake vse znanje, ki ga mladi potrebujete za uspešen zaključek šolanja in za vstop v svet študija. Vsak se lahko najde v področju, ki ga veseli.

Poglej programe

GIM_splošna_1

Gimnazija
Screenshot 2021-01-21 at 16.51.26
Gimnazija (š) – športni oddelek
Screenshot 2021-01-21 at 16.52.04

Umetniška gimnazija
– glasbena smer
Screenshot 2021-01-21 at 16.52.13
Umetniška gimnazija
– likovna smer
Umetniška gimnazija
– glasbena smer kot vzporedno izobraževanje

Ponujamo vam:

  • Spodbudno in ustvarjalno delovno okolje.

  • Odlično in široko podlago znanja za študij.

  • Zanimive in strokovne domače in mednarodne ekskurzije.

  • Vzpodbudo pri razvoju kariernih potencialov.

  • Priložnost za kvaliteten osebnostni razvoj.

Povezava do pomembnih datumov